KONTAKTLENCSÉK


A kontaktlencse egy vékony, ívelt lencse, amelyet a szemfelületet fedő könnyfilmre helyezünk. A lencse maga természetes módon átlátszó, azonban gyakran enyhe színezést kap, hogy a viselők könnyebben kezelhessék. A mai kontaktlencsék kemények vagy lágyak lehetnek. A legtöbben ma már az utóbbi változatot viselik, ám nem volt olyan régen, hogy a kontaktlencsék egyenesen üvegfúvással készültek!

Bár a kontaktlencséket továbbra is főként látáskorrekció miatt viselik, léteznek pusztán esztétikai és divatcélokat szolgáló lencsék is. A színezett kontaktlencsék felerősíthetik vagy teljes mértékben megváltoztathatják a szem árnyalatát.

Szemei és látása kiváló teljesítményének, valamint egészséges állapotának megőrzése érdekében minden lencsepár egy adott viselési periódusra készül, és egy adott időszak után le kell cserélni. A havi, kétheti és napi kontaktlencsék közti választás életviteltől függően változhat (pl. a nyári időszakhoz, nyaraláshoz a napi kihordású kontaktlencséket ajánljuk).

A napi eldobható kontaktlencséket egész nap viselik, majd este eldobják, és reggel friss párra cserélik. A havi kontaktlencsék egy hónapig használhatók, de éjszakára ki kell venni, és egy speciális kontaktlencsefolyadékban kell tárolni. A hosszabb viselési idejű kontaktlencséket folyamatosan, akár hét napon és hat éjszakán át viselhetjük.

Akármilyen életmód jellemző Önre, és akármilyen preferenciái is vannak, a kontaktológus szakember segíthet megtalálni Önnek a megfelelő kontaktlencsét.

A vizsgálatot és a betanítást minden esetben kontaktológus szakember végzi.
Jelentkezzen be szemvizsgálatra a jobb oldalon található űrlapon!