Kékfény szűrő szemüveg
okoseszközökhöz és képernyő előtti munkavégzéshez

 

Mi az a monitor szemüveg és kik számára ajánlott?

A monitor szemüveg – más néven számítógép szemüveg, monitorszűrő szemüveg, vagy kékfény szűrő szemüveg – nem egy hagyományos szemüveg. Különlegessége az, hogy ez egy kékfény szűrővel ellátott, akár nulla dioptriás szemüveg azok számára is, akiknek nincs szüksége látásjavításra, azonban munkájukból kifolyólag hosszú órákat kényszerülnek a képernyő előtt tölteni. Ilyenkor a látás elhomályosodik, a szemek fájnak, szúrnak, égnek. Ráadásként a szemtüneteket gyakran kíséri fej-, nyak-, vagy hátfájás. Ezt a tünet együttest összefoglaló néven a számítógép előtti munkavégzés okozta szindrómának, azaz Computer Vision Syndrome (röviden CVS) nevezzük. Ennek elkerülése érdekében felbecsülhetetlenül hasznos a monitor előtti szemüveg, kék fény szemüveg viselése.
Monitor védőszemüveg használata azonban nem csak fokozott számítógép használat esetén hasznos, a televízió, a tablet és az okostelefon éppúgy nagyobb mennyiségben bocsát ki kék fényt, melyekkel szemben szintén védelmet nyújtanak a monitor szemüvegek.

 

Mennyibe kerül egy Blue Control réteggel ellátott szemüveg?

A monitor szemüveg ára annyi, mint egy közepes áru normál szemüveg. A monitorszűrő szemüveg ára tehát pénztárcakímélő, különösen, ha az Optika Plusnál vásárolja meg akciósan, most 30%-os kedvezménnyel.

 

Szemüveg vásárlás előtt kérjen időpontot ingyenes szemvizsgálatra a jobb oldali űrapon!